facebook pixel placeholder

KinderTolk

Image of Haike used for the coaching

Onze kinderen zetten zich onbewust erg intens en actief in voor ons levensgeluk, net zoals wij voor hen. Via hun gedrag, spel, (leer)ontwikkelingen en/of klachten tonen kinderen op heldere en liefdevolle wijze wat wij op dit moment nodig hebben in ons leven.

 • je ligt soms wakker van onaangenaam gedrag van je kind,
 • die ruzies en discussies tussen jullie maken je radeloos,
 • de leer- of schoolproblemen maken je moedeloos,
 • je kind vertoont veel boosheid of juist veel angst,
 • je kind heeft het moeilijk en lijkt eenzaam of ongelukkig,
 • je bent uitgeput door het slechte slapen en/of vele huilen
 • je weet niet meer hoe je het beter kan doen,

… dan is een kindertolk traject wel iets voor jou… want… Net zoals bij een appelboom, waarbij het appeltje (kind) wat plekjes vertoont, kijken we bij het kindertolken hoe de boom (ouder) zich moet voeden om het appeltje ten volle te laten groeien. Zo kan juist dít kind positieve ontwikkelingen brengen in het gezin, familie of klas.

Is je kind erg emotioneel, boos of agressief? Of juist angstig, erg druk, sociaal onhandig, of luister het gewoon niet naar jou?  Kan jouw kind moeilijk spelen? Lijkt het eenzaam of ongelukkig? Wordt je kind gepest, is het erg braaf en komt het moeilijk voor zichzelf op? of lijkt jouw kind andere kinderen te pesten en is het te dominant?

Misschien wordt jouw kindje niet zindelijk, slaapt of eet het slecht? Heeft je kind concentratieproblemen, is het (heel erg) aanhankelijk of iets in de (leer)ontwikkeling stagneert?

Heeft je kind terugkerende fysieke klachten zoals verkoudheden, (oor- of keel) ontstekingen, buikpijn, hoofdpijn, darmproblemen of allergieën? Of merk je eczema, nagelbijten, tandenknarsen op bij je kind?

Ook bij diagnoses zoals ADHD, HSP, PDD, hoogbegaafdheid, anorexia, boulemia, … toont je kind je hoe je hem of haar het beste kunt helpen.

Image of Haike used for the coaching

Dus, bij elke gedrag, spel, (leer)ontwikkelingen en/of klachten helpt kindertolken ®. Want het hart van een kind is als een spiegel voor ons, én heeft een boodschap voor jou. Het bijzondere is dat de stappen die je in je eigen leven onderneemt, zowel jezelf ten goede komt alsook direct positief doorwerkt op je kinderen. Net zoals de boom en haar appel(tjes). Laat je verrassen door de resultaten van deze unieke en prachtige methode!

 • je krijgt inzichten waarbij jij groeit in jouw persoonlijk leven en relatie met jezelf en anderen,
 • je begrijpt beter wat je zelf en je kind nodig hebben en waar de ware behoeften liggen,
 • je herstelt en versterkt de verbinding met je kind, je relaties én jezelf,
 • je helpt je kind blij te zijn met zichzelf en zijn eigenheid zelf verder te ontdekken,
 • je zet jouw weg naar bewust en liefdevol ouderschap doelgericht verder door ook je (innerlijke) kinderen te horen en zien.

De boze buien of alsmaar terugkerende koortsaanvallen verdwijnen, een kind wordt zindelijk of laat zich niet langer pesten, de (leer)ontwikkeling wordt gestimuleerd, etc. En ook jij als ouder zelf wordt er beter van. Dat klinkt gek, niet te geloven misschien zelfs. Toch is dat onze ervaring na +20 jaar werken met PresentChild ®!

Hoe verloopt kindertolken practisch?

Het verhaal over een kind wordt door mij op methodische wijze vertaald waardoor het ineens over het leven van jou als de vertellende ouder gaat. Dat raakt een snaar van binnen, geeft inzicht, motiveert en brengt verandering. We worden in toenemende mate liefdevolle, krachtige mensen. Precies dát is het wat kinderen in hun eigen belang van ons vragen.

De relatie tussen jou en je kind versterken, en onrechtstreeks je kind meer in zijn/haar kracht zetten, kan een eerste boost krijgen via het kindertolk traject en bestaat uit 3 sessies van 1,5 uur:

 1. Intakegesprek
 2. Terugkoppeling
 3. Follow-up

Heb je nadien nog nood aan verdere begeleiding, dan doe ik dit graag en kan je het verdiepingstraject opstarten. ​

Vragen? Mail of bel me en ik beantwoord ze graag voor je. Je kan ook altijd een gratis coaching van 30’ boeken om al eens een idee te krijgen hoe het is om met mij samen te werken.

Zelfstandige? Dan kan je dit traject 100% inbrengen in je boekhouding.
Vragen? Mail me en ik beantwoord ze graag voor je.

Vragen? Mail me en ik beantwoord ze graag voor je.

Herken je jezelf hier wel in, maar wil je gewoon zélf als vrouw terug ontdekken waar jij voor staat? Dan is het ‘Her Light’ traject wel iets voor jou. Ga maar eens op ontdekking…

Is er een belangrijke struggle op je werk, in je zaak of als professional dat de bovenhand neemt? Dan is het ‘Leading Light’ traject wel iets voor jou. Ga maar eens op ontdekking…

Of is er een belangrijke struggle als ambitieuze mama die de bovenhand  neemt? Dan is het ‘(M)Other Light’ traject wel iets voor jou. Ga maar eens op ontdekking…