facebook pixel placeholder

Power… onontbeerlijk om als vrouw volledig te Zijn…

image for blog post called Power… onontbeerlijk om als vrouw volledig te Zijn…

Bij Livewire by Haike help ik sterke vrouwen om volledig in hun kracht te staan door opnieuw verbinding te vinden met hun essentie, met zichzelf. Nieuwe inzichten en doorvoelen zijn hierin belangrijk, Leiderschap en vrouwelijkheid gaan hierbij hand in hand, net als Kracht en Intuïtie… Tijdens het werken met verschillende leiderschapsteams, leiders en lieve coachees heb ik gemerkt dat leiderschap en kracht (“Power”) dikwijls niet met vrouwen geassocieerd worden.

Sommigen associëren het met krijgskunst, strijden, hard en mannelijk. Dit vooral door vrouwen zelf! En ja, ik ben lang één van hen geweest… Tot ik heb mogen ontdekken en ervaren wat écht in je kracht staan is… dat dit niet hetzelfde is als krachtig zijn of overkomen… niet hetzelfde is als assertief zijn of het politieke spel goed mee kunnen spelen… In tegendeel… Echte kracht, oerkracht, komt van binnenuit… en vormt de basis van authentiek en natuurlijk leiderschap… voor je team, je gezin, je kinderen… én voor jezelf… Gun het jezelf… ga er naar op zoek.. unleash it…

Sinds een aantal jaar ben ik veel non-fiction boeken aan het lezen om zo nieuwe inzichten op te doen, en zo kwam ik op volgend extract uit het boek ‘thuiskomen bij jezelf’. Ik vond het zo sterk verwoord hoe kracht onontbeerlijk is om alles vrouw volledig te Zijn. Daarom deel ik het graag met jullie…

Tot voor kort werd de krijger-of amazone energie gezien als onvrouwelijk, castrerend of – nog erger – als een vorm van duivelse bezetenheid. Wij begrijpen nu heel goed dat deze energie nodig is voor zelfbescherming en hoe machteloos een vrouw is als ze deze energie verstoten heeft. Met deze energie is een vrouw in staat om zich adequaat te verdedigen met behulp van haar bewust ego. Ze identificeert zich dan niet op een onbewust niveau met haar krijger en ze gaat niet op zoek naar strijd, maar zorgt voor zichzelf.

Dit klinkt voor mij althans mooi gebalanceerd en het is iets wat ik elke vrouw wens… Zorgen voor zichzelf… Klinkt dit aanlokkelijk, maar zie je niet hoe je hiermee aan de slag gaat? Laten we dan samen eens brainstormen en dan kijken we van daaruit verder of een samenwerking mogelijk is.

Meer inzichten: