Gamen, een vlucht of redding?
“Mijn zoon van 11 gamet heel de dag door. Als ik thuiskom van het werk, zit hij te gamen. In het weekend is dit het eerste dat hij doet. Zelfs als het etenstijd is, komt hij snel eten of neemt hij het mee naar de living.”
Is wat een erg zorgzame, warme mama mij vertelde tijdens de intake. Wat haar zo erg raakte was de angst dat haar zoon zijn ware aard niet kon laten zien, dat hij zich afsloot of verbergde. Want huilen, is niet iets dat hij gemakkelijk deed. Voor haar is het uiten van gevoelens erg belangrijk, en als werkende mama doet ze alles om haar gezin, kinderen, familie en collega’s tevreden te houden. Ze zal altijd alles ‘fixen’ voor alles en iedereen.
Uit de vertaling van dit verhaal blijkt dat haar zoon zijn mama wilt laten zien, dat het ok is voor de mama om bezig te zijn met haar eigen wereld en dat ze zich niet vluchtig moet ‘voeden’. Uit de gesprekken blijkt dat er al van jongsaf aan een grote pijn in haar leeft en dat het uiten van gevoelens niet echt een plaats had in haar gezin. Om te kunnen ‘overleven’ in haar gezin heeft zij als klein meisje geleerd alles voor iedereen te fixen.
De boodschap van haar zoon kwam erg binnen bij deze lieve vrouw en was de start van een traject van natuurlijke zelfontwikkeling en bevrijding. In de volgende sessies hebben we gewerkt op het plaats geven van deze pijn en haar echte pure kern terug te vinden om van daar uit haar leven te leiden. Verdere vertalingen van haar dochter, haar zoon en relatie hebben hierbij bijgedragen. En nu loopt er opnieuw een extra sterke en mooie vrouw rond met een mooie missie.
Note: dit voorbeeld klopt voor deze ouder en kind. Het is niet zo dat elk probleem met eenzelfde thema over dezelfde spiegel gaat. De PresentChild-methode ® zorgt ervoor dat je geraakt wordt door de boodschap van je kind voor jou. De liefde tussen jou en je kind doet de rest.
Benieuwd wat deze methode voor jou kan betekenen? neem vrijblijvend contact op.